Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamileliği Riske Sokan 5 Sebep Nedir

Hamilelik her kadın adayının kuşkusuz en büyük hayallerindendir. Peki hamilelik esnasında kendinizi nasıl koruyacağınızı bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmamak için neler yapacağınızı biliyor musunuz? Hamileliği riske atmamak için yazımızın tamamını dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

Hamilelik her kadın adayının

Hamilelikte Bebek Sağlığı İçin Bunlara Dikkat Edin

Hamilelik her kadının yaşamak istediği bir durumdur. 9 aylık bu sürecin sağlıklı geçiyor olması anne ve bebeğin olumsuz şartlardan etkilenmemesi açısından oldukça önemlidir. Düzenli kontrollerini yaptıran bir anne adayı bile çeşitli problemlerle karşılaşma olasılığının olduğu uzmanlar tarafından açıklanmakta. Biz de sizler için hamileliği riske sokan 5 sebep nedir şeklinde ana başlıklar derledik. Umarız faydalı olur.

Yüksek Tansiyona Dikkat

Gebelik öncesinde görülmeyen yüksek tansiyon rahatsızlığı gebelik sırasında gelişebilir. Anne adayının bu noktada uzman kardiyologlara başvurup tedavi sürecini başlatıyor olması önemlidir. Gebelik süresince bebeğe zarar vermeyecek şekilde sağlanacak tedavi ilerleyen dönemlerde oluşabilecek gebelik zehirlenmesinin de önüne geçmiş olur. Bu nedenle düzenli jinekolog muayenesine giden anne aynı zamanda kalp damar cerrahları tarafından da gözetim altında tutulmalıdır.

Hamile annede riskler
Hamile annede riskler

 

Diyabet

Hamileliği riske sokan 5 sebep nedir sorusuna en tehlikeli olan hastalıkla başladıktan sonra ikincil dereceden tehlike arz eden diyabetten bahsetmeye başlayabiliriz. Şeker hastalığı genelde gebelik öncesi bir rahatsızlık olsa da gebeliğe uygun ilaçlar kullanılmaya başlanmazsa bebeğin sağlığını olumsuz etkileyen sorunları ortaya çıkarabilir.

Troid Kontrolü

Metabolizma hızını ayarlayan troid hormonu gebelik döneminde her şeyden etkilenir haldedir. Hızlı ya da yavaş çalışması direk metabolizma üzerine etkisi olacağı için bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkilemesi muhtemel bir hormondur troid hormonu. Stabil tutulması zor olsa da doktor yardımıyla bebeğe zarar vermeyecek eşikte tutulabilir. Bu sayede gebelik normal seyrinde devam eder.

Romatizma

Anne adayının romatizmal bir rahatsızlığı var ise gebelik sürecinde tedaviye daha hassas yaklaşmalıdır. Gebelik döneminde bebeğin anne vücudundaki bütün dokulardan besin emdiği göz önünde bulundurularak uzman bir doktordan yardım almak en doğrusu olacaktır.

Hamilelikteki Riskler Nelerdir?

İleri Yaş Gebeliği12

İlerlemiş yaşlarda gebe kalınması hele de ilk gebelikler anne adayında ciddi sorunlar doğurabilir. Yıkım dönemine geçmiş bir vücut söz konusu olduğundan uzman bir doktor kadrosu tarafından düzenli kontroller aksatılmamalıdır. Aksi takdirde hem bebek hem de anne risk altında kalacaktır. Özellikle bu riskle karşılaşmamak için ilk gebeliğin 35 yaş sınırına kadar yaşanıyor olması önerilmektedir.