Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyran Tarifi, Gaziantep Usulü

Beyran, Gaziantep’in en meşhur ve sevilen çorbalarından biridir. Kuzu eti ve pirinç ile hazırlanan bu çorba, kahvaltıda veya akşam yemeğinde keyifle tüketilebilir. İşte Beyran’ın Gaziantep usulü tarifi…

Beyran, Gaziantep'in en meşhur ve sevilen çorbalarından biridir. Kuzu eti

İşte tadına doyum olmayan Gaziantep’in o meşhur yemeği Beyran Tarifi.

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu eti (kemikli)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 10 su bardağı su
  • Tuz
  • Limon
  • Maydanoz
  • Kuru kırmızı biber

Hazırlanışı:

  1. Kuzu etini düdüklü tencereye alın ve üzerine su ekleyin.
  2. Tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar haşlayın. (Yaklaşık 1-1,5 saat)
  3. Haşlanan etleri kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara ayırın.
  4. Ayrı bir tencerede pirinci yıkayıp suyla ıslatın.
  5. Tuz ekleyip pirinci yumuşayana kadar haşlayın.
  6. Haşlanan pirincin suyuna tereyağı, salça, pul biber, karabiber ve sarımsakları ekleyip kavurun.
  7. Kavurduğunuz sebzeleri ve suyu, et suyuna ilave edin.
  8. Etleri de çorbaya ekleyip karıştırın.
  9. Çorbayı kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
  10. Tuzunuzu ayarlayın ve limon ile servis edin.
Beyran Tarifi
Beyran Tarifi – Metanet Lokantası

Püf Noktaları:

  • Beyran çorbası için kuzu incik veya kol eti kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini artırmak için kemikli et kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Pirinçleri haşlarken çok fazla su kullanmamaya dikkat edin. Pirinçler tane tane kalmalıdır.
  • Salçayı kavururken çok fazla yakmamaya özen gösterin.
  • Çorbanızı servis ederken limon, maydanoz ve kuru kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not: Bu tarif 4 kişiliktir. Kişi sayısına göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.

Ek Bilgiler:

  • Beyran çorbası, genellikle kahvaltıda ekmek ve tereyağı ile birlikte tüketilir.
  • Gaziantep’te beyran çorbası genellikle sabahın erken saatlerinde pişirilir ve sıcak servis edilir.
  • Beyran çorbası, protein ve vitamin bakımından oldukça zengin bir çorbadır.

Beyran Gaziantep’te Nerelere Yenir?

Beyoğlu Paça Beyran

Kelebek Paça Beyran

Sakıp Usta Paça/Beyran