Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Enflasyonun tahmin edilenden yüksek çıkması şüphesiz kurbanlık fiyatlarını da yükseltecek. 2024 yılındaki kurbanlık fiyatları vatandaşlar tarafından merakla beklenirken o açıklama sonunda yapıldı ve kurbanlık fiyatları için sabit kilogram fiyatı belli oldu.

Enflasyonun tahmin edilenden yüksek

Kurban Bayramı Hangi Gün?

Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziranda başlayacak ve 4 gün sürecektir.

Kurbanlık, her yıl İslamiyet’in kurban bayramında Allah rızası için kesilen koyun, keçi, dana veya deve olarak tanımlanır.

Kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • Sağlıklı olması: Kurbanlık hayvanın sağlıklı olması ve herhangi bir hastalığa yakalanmamış olması önemlidir.
  • Yaşlı olmaması: Kurbanlık hayvanın yaşlı olmaması ve eti yenilecek kadar olgunlaşmış olması önemlidir.
  • Arıza olmaması: Kurbanlık hayvanın herhangi bir sakatlık veya kusuru olmaması önemlidir.
  • Erkek olması: Kurbanlık hayvanın erkek olması tercih edilir.

Kurbanlık hayvanlar, bayramdan önceki günlerde belirlenen kurban satış alanlarından veya güvenilir kasaplardan satın alınabilir.

Kurbanlık hayvan kesimi, belirlenen usullere göre yapılmalıdır. Kesimden önce hayvanın sakinleştirilmesi ve acısız bir şekilde kesilmesi önemlidir.

Kurban eti, fakirlere, yakınlara ve komşulara dağıtılabilir.

2024 Kurbanlık hayvan fiyatları:

Kurbanlık hayvan fiyatları, her yıl değişmektedir. 2024 yılı kurban bayramında kurbanlık hayvan fiyatları şu şekildedir:

Küçükbaş kurbanlıklarda kilogram fiyatı 250 TL -300 TL arası olması beklenirken,

Büyükbaş kurbanlıklarda ise 280 TL – 340 TL arasında olması bekleniyor.

Bu fiyatlara göre küçükbaş kurbanlıkların fiyatları ortalama 13 bin TL ile 20 bin TL arasında olması bekleniyor.

Büyükbaş kurbanlık fiyatları ise hise fiyatı 20 bin TL ile 30 bin TL arasında olması bekleniyor.

Kurbanlık hayvan kesimi için gerekli malzemeler:

  • Bıçak: Keskin ve paslanmaz çelikten bir bıçak.
  • Kesme tahtası: Temiz ve sağlam bir kesme tahtası.
  • Su: Hayvanın sakinleştirilmesi için su.
  • İp: Hayvanın bağlanması için ip.
  • Leğen: Kanın akması için leğen.
  • Bıçak: Eti doğramak için bıçak.

Kurbanlık hayvan kesimi nasıl yapılır:

  1. Hayvan sakinleştirilir ve yere yatırılır.
  2. Hayvanın boğazı keskin bir bıçakla kesilir.
  3. Kanın akması için hayvanın başı aşağı doğru tutulur.
  4. Hayvanın canı tamamen çıkmadan önce derisi yüzülmez.
  5. Hayvanın eti ve kemikleri ayrılır.
  6. Et parçalanır ve dağıtılır.

Kurbanlık eti nasıl pişirilir:

Kurbanlık eti, çeşitli şekillerde pişirilebilir. En yaygın pişirme yöntemleri şunlardır:

  • Kebap: Et şişe dizilir ve mangalda pişirilir.
  • Güveç: Et soğan, domates ve baharatlarla birlikte tencerede pişirilir.
  • Kofte: Et kıyma haline getirilir ve baharatlarla birlikte yoğrulur. Daha sonra kızartılır veya fırında pişirilir.
  • Yahni: Et soğan, domates ve baharatlarla birlikte tencerede pişirilir.

Kurbanlık eti nasıl muhafaza edilir:

Kurbanlık eti, buzdolabında veya dondurucuda muhafaza edilebilir. Buzdolabında saklanan et 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Dondurucuda saklanan et ise 6 ay boyunca muhafaza edilebilir.

Kurban bayramı, İslamiyet’in en önemli bayramlarından biridir. Bu bayramda, fakirlerin de et yemesi ve mutlu olması için kurban kesilmesi önemlidir.

Kurbanlık Bayramın Kaçıncı Gününe Kadar Kesilebilir?

Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).